A kerítés elemek fontossága

0 Comments
kerítés elemek

Amíg nincs dolgunk gyakorlati szinten egy kerítés építéssel, fejlesztéssel, addig általában nem is gondoljuk, hogy mennyire összetett témáról van tulajdonképpen szó. A tartóoszlopok és a táblák vagy egyéb panelek evidensek, de vajon milyen egyéb kerítés elemek léteznek még?

Ebben a fejezetben igyekszünk felsorolni a legalapvetőbb kerítés elemeket, amelyekkel nemcsak az esetleges javítások miatt érdemes tisztában lenni, hanem ez az ismeret magát a termékválasztást is hatékonyan elősegíti. Például előfordulnak olyan márkák, amelyek bizonyos kerítés elemeket nem gyártanak külön, ez esetben nem érdemes őket választani. Ha pedig van után gyártás, akkor is vizsgáljuk meg a termék megbízhatóságát!

Oszlophoz kapcsolódó kerítés elemek:

Ide tartoznak elsősorban a táblát, panelt rögzítő elemek és csavarok, valamint az oszloptalpak és az oszlopsapkák. Ennek a résznek a stabilitása és minősége kulcsfontosságú, ezért időnként ellenőrzést és karbantartást igényel.

Talpazathoz tartozó kerítés elemek:

A lábazat szintén esszenciális terület, ezért lényeges a lábazati elemek és azok rögzítőinek a kidolgozottsága és állapota, mind a kerítés, mind a kapu esetében.

Táblarögzítők:

A kerítés elemeknek a legapróbb, mégis meghatározó „szereplői” a különféle táblarögzítők, amelyek megjelenhetnek bilincsek, kapcsok, lemezek formájában egyaránt.

Görgők, sínek:

Mivel az úszókapuk manapság nagyon gyakori tartozékai a kerítéseknek, ezért erről sem feledkezhetünk meg. Egy összetett szerkezetről van szó, így a görgők, sínek minősége épp annyira fontos, mint maga a kapu.

Egyéb elemek:

Ezt a kategóriát hosszan lehetne sorolni, de mi csak a töredékét szeretnénk megemlíteni: csavarok, drótok, huzalok, szerszámok, gátlók, csillapítók, festékek, karbantartási eszközök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük