Nyikorog a bejárati ajtó? Így segíthet rajta!

0 Comments
bejárati ajtó, havas táj

A bejárati ajtó (vagy bármilyen ajtó) hangos nyikorgása nagyon kellemetlen tud lenni, főleg éjszaka, amikor mindenki alszik. A hangot adó ok általában nem az ajtó rossz minőségében rejlik, hanem annak mindennapi használatával függ össze.

Az új zsanérok, amik a nyílást biztosítják, jól olajozottak, bőven van rajtuk kenőanyag, amikor megvesszük a bejárati ajtónkat, azonban ez idővel elkopik. A használat során nedvesség, por és egyebek kerülnek a zsanér elemei közé, amik még inkább súrlódást ereményeznek. Ez a súrlódás okozza a hangos, kellemetlen nyikorgást.

A legjobb megoldás, ha a bejárati ajtó zsanérját fokozatosan és folyamatosan karbantartjuk kenőanyaggal. Három formában kaphatóak ezek: kenőanyag, spray és folyadék kiszerelésben. Leginkább azt javasolják, amely speciális adagolófejjel van ellátva (pl. vékony cső), ami segítségével könnyedén elérjük a bejárati ajtó zsanérját, így hatékonyan tudjuk kezelni a problémát. Ezért népszerűek a spray-k. Léteznek népi megoldások is, mint például az olaj, a vaj vagy a margarin, de ezektől inkább tartózkodjunk: nem olyan hatékonyak, idővel besárgulnak és még a szaguk is kellemetlen.

A kenőanyagok használata előtt, mindenképpen takarítsa le a zsanért és terítsen védőfóliát a földre. Készítsen ki papírtörlőt, amivel a felesleges zsiradékot le tudja törölni! A kenőanyagot többször, bőven vigye fel, majd a bejárati ajtót mozgatva terítsük el az anyagot a zsanéron!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük